Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Who the Bær»: Μια νέα έκθεσή από τον Simon Fujiwara στο Fondazione Prada

«Who the Bær»: Μια νέα έκθεσή από τον Simon Fujiwara στο Fondazione Prada

Το Fondazione Prada στο Μιλάνο παρουσιάζει το «Who the Bær», ένα site-specific πρότζεκτ του Simon Fujiwara, συστήνοντάς μας σε ένα χαρακτήρα καρτούν που κατοικεί σε ένα μυθοπλαστικό σύμπαν.

Το Fondazione Prada στο Μιλάνο παρουσιάζει το «Who the Bær», ένα site-specific πρότζεκτ του Simon Fujiwara, συστήνοντάς μας σε ένα χαρακτήρα καρτούν που κατοικεί σε ένα μυθοπλαστικό σύμπαν.

Μέσω της τέχνης του, ο με έδρα το Βερολίνο Ιαπωνο-βρετανός καλλιτέχνης εξερευνά την αντίληψη της σύγχρονης ατομικότητας και αυτοπαρουσίασης, τους με βαθιές ρίζες μηχανισμούς επινόησης ταυτότητας και για άτομα και για κοινωνίες.

Το Who the Bær – που είναι ένα καρτούν χωρίς σαφή χαρακτήρα – κατά τα φαινόμενα δεν έχει προς το παρόν αναπτύξει ισχυρή προσωπικότητα ή ένστικτα, δεν έχει ιστορία, καθορισμένο φύλο ή, ακόμη, και σεξουαλικότητα.

Η αρκούδα – γνωστή ως Who – έχει μόνο συνείδηση του ότι είναι εικόνα και αναζητά να ορίσει τον εαυτό της σε ένα κόσμο άλλων εικόνων.

«Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω το «Who the Bær», ένα χαρακτήρα καρτούν χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό, σαφές σχέδιο, διάκριση φύλου, ράτσα» είπε, μιλώντας στο Designboom, ο Fujiwara. «Αυτός/αυτή/αυτό ζει σε έναν επίπεδο κόσμο, έναν online κόσμο εικόνων, ο οποίος είναι όμως γεμάτος με απεριόριστες πιθανότητες.

Το παραμύθι μου είναι τοποθετημένο σε ένα μεγάλο λαβύρινθο, που μοιάζει να είναι εμπνευσμένος από το στυλ του Frank Gehry (σ.σ. του φημισμένου αρχιτέκτονα) και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από χαρτόνι και ανακυκλωμένα υλικά, παίρνοντας το σχήμα μιας γιγαντιαίας αρκούδας. Με πολλά σκίτσα στους τοίχους και κάποια γλυπτά, βίντεο και κινούμενα σχέδια» πρόσθεσε ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εξήγησε ότι το πρότζεκτ «γεννήθηκε πριν σχεδόν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του πρώτου εγκλεισμού… Υπέφερα την απομόνωση και το να είμαι τελείως σε ένα κόσμο μέσων επικοινωνίας. Μη βλέποντας κανέναν, παρά εικόνες του κόσμου στο τηλέφωνο, την τηλεόραση, το ίντερνετ. Για μένα, ο κόσμος έγινε μια εμπειρία κολάζ».

Το πρότζεκτ θα εξακολουθήσει να εξελίσσεται σε ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω του λογαριασμού στο Instagram  τον οποίο διαχειρίζεται ο Fujiwara, και μιας διαδικτυακής εφαρμογής την οποία έχει ετοιμάσει ο καλλιτέχνης.

Θα υπάρξει και έκδοση από το Fondazione Prada, στην οποία θα περιλαμβάνεται και συζήτηση με τον δημιουργό. «Ο κόσμος του “Who the Bær” γίνεται μια απεικόνιση της ελευθερίας, μιας και οι “Who” μπορούν να είναι ό,τι επιθυμούν, μπορούν να υπερβούν τον χρόνο και τον χώρο και μπορούν να είναι είτε υποκείμενο είτε αντικείμενο» υπογράμμισε ο Simon Fujiwara.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024