Γυμναστήρια: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για στήριξη μέσω ΕΣΠΑ
Στη στήριξη των γυμναστηρίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προχωράει η κυβέρνηση
Στη στήριξη των γυμναστηρίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ προχωράει η κυβέρνηση.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα στήριξης των γυμναστηρίων μέσω ΕΣΠΑ.
«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που έχουμε σχεδιάσει για τα γυμναστήρια. Θα είναι ένα γενναίο πρόγραμμα επιδότησης ακριβώς γιατί τα γυμναστήρια έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά» δήλωσε στην ΕΡΤ.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης τα γυμναστήρια βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση λόγω του παρατεταμένου lockdown, θα ανοίξουν με δυσκολία και με ζημίες και γι’ αυτό τον λόγο θα έχουν ειδική μεταχείριση.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδότοπων θα αποδίδεται με βάση το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Θα λαμβάνεται υπόψη η μείωση του τζίρου κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.
Οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν το χαμηλότερο ποσό που θα προβλέπει η κρατική επιδότηση. Το συγκεκριμένο εργαλείο έρχεται να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του χαμένου τζίρου καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.
- Νίκολιτς: «Η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει σαν να είναι 0-0 ή σαν να χάνει με 1-0»
- Νεαρός οδηγός έκανε σούζες με τη μηχανή και ανέβαζε βίντεο στα social media
- Η «Ιθάκη» του Αλ. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη – Σκάνδαλο υποκλοπών, Μέση Ανατολή και εθνικά θέματα στην πρώτη γραμμή
- Φάμελλος: Όχι στις διορίες για συνεργασίες, ναι στον Τσίπρα
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ο Φαραντούρης θα συμμετάσχει στα τραπέζια διαλόγου
- LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλεφόλια





