Ανοικτό το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές
Οι Ιάπωνες διοργανωτές θέλουν τα γήπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουν κόσμο, όμως η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν θεατές στην κορυφαία διοργάνωση.
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, το οποίο μετατέθηκε για φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς θεατές, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.
Η Χασιμότο προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά την ανακοίνωση από τους διοργανωτές μιας σειράς αυστηρότερων μέτρων για τους Αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν τον Ιούλιο. Το να είναι τα στάδια γεμάτα θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιθανώς «πολύ δύσκολο», όπως παραδέχτηκε η Χασιμότο.
«Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες» πρόσθεσε.
Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και τον αριθμό τους. Ήδη, τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών από το εξωτερικό. Το ενδεχόμενο για Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι τώρα ανοιχτό, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.
«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής κυβέρνησης.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ