Πρόστιμα 1,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο – 5.150 έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Συνολικά 5.150 ελέγχους έκανε τον Μάρτιο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που κατέληξαν στην επιβολή 502 κυρώσεων, με το ποσό των προστίμων να αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ
Συνολικά 5.150 ελέγχους έκανε τον Μάρτιο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που κατέληξαν στην επιβολή 502 κυρώσεων, με το ποσό των προστίμων να αγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΕΠΕ βρέθηκαν αφενός μεν οι κλάδοι όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη παραβατικότητα, (λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία προηγούμενων ετών, αλλά και την ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας) αφετέρου δε οι επιχειρήσεις όπου ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού είναι αυξημένος.
Όσον αφορά στις παραβάσεις:
- 58 περιπτώσεις αφορούσαν σε απασχόληση εργαζομένων των οποίων η σύμβαση εργασίας τελούσε σε αναστολή.
- 115 περιπτώσεις αφορούσαν σε μη τήρηση των γενικών κανόνων υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
- 323 περιπτώσεις τη μη τήρηση των υπόλοιπων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, (εκ των οποίων 48 πρόστιμα επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία, κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση).
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούν ιδίως στους κλάδους της εστίασης, του λιανεμπορίου, των μεταφορών, του χονδρεμπορίου, των καταλυμάτων, των προσωπικών υπηρεσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και των ταχυδρομικών-ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, πάνω από τα μισά πρόστιμα αφορούσαν σε εστίαση, λιανεμπόριο και μεταφορές.
- Φερεντσβάρος-Παναθηναϊκός 1-1: Ο Ζαρουρί απέδωσε δικαιοσύνη και… πρόκριση
- Β. Σπανάκης: Ενισχύουμε την αυτοδιοίκηση καθημερινά
- Ζελένσκι: Λέει ότι εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Νταβός
- Συγχαρητήρια της Μπέτις για το πανό «Αδαμούθ, Τέμπη»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι Ούγγροι κάνουν το 1-0 με πέναλτι (vid)
- Ιράν: Διάγγελμα του προέδρου Πεζεσκιάν με αφορμή τις πολύνεκρες διαδηλώσεις




