Γιατί η σοκολάτα νικάει πάντα στις δύσκολες μέρες;
Γιατί πάντα αναζητάμε σοκολάτα όταν η καθημερινότητα γίνεται πιο δύσκολη;
Έχουμε ακούσει αρκετές φορές την φράση «η σοκολάτα μειώνει το άγχος», κάθε φορά όμως μοιάζει σαν εκείνα που λέμε στον εαυτό μας όταν θέλουμε να αποφύγουμε… το άβολο ταξίδι της ενοχής πριν, μετά και κατά την διάρκεια του απολαυστικού – κατά τα άλλα – «εγκλήματος».
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, στην περίπτωση της σοκολάτας, είναι πράγματι αλήθεια.
«Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανακούφιση του άγχους λόγω των αντιοξειδωτικών, των φλαβανολών και, φυσικά, της υπέροχης γεύσης της», επισημαίνει η δημοφιλής διαιτολόγος Tracy Lockwood Beckerman αναλύοντας τι ακριβώς κάνει τη σοκολάτα τόσο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του στρες.
«Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να μειώσουν το στρες μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, καθώς και τις κατεχολαμίνες, ορμόνες που απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος όταν ενεργοποιείται η απόκριση πάλης ή φυγής» εξηγεί.
Γιατί η μαύρη είναι καλύτερη επιλογή
Η ίδια προτείνει την μαύρη σοκολάτα, καθώς περιέχει υψηλότερες ποσότητες κακάο κι έτσι περισσότερες ποσότητες των ωφέλιμων αντιοξειδωτικών. Επιπλέον, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος και η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή και στις απότομες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το κακάο, που διατηρεί πολλά θρεπτικά στοιχεία, όπως το μαγνήσιο που καταπολεμά το άγχος και τα αλκαλοειδή που ενισχύουν τη διάθεση.
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ