ΠΟΥ : Συμπληρωματική έρευνα για τον κοροναϊό μετά τις αντιδράσεις
Εμπειρογνώμονες που εξετάζουν την προέλευση του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, θα συμπληρώσουν μια αρχική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Εμπειρογνώμονες που εξετάζουν την προέλευση του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, θα συμπληρώσουν μια αρχική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
«Θα υπάρξουν συμπληρωματικές αξιολογήσεις, αυτό αναμένουμε», είπε σε μια διαδικτυακή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.
Την περασμένη Τρίτη όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση, ο Τέντρος κατήγγειλε πως οι εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν στην Κίνα για να ερευνήσουν την προέλευση του νέου κορονοϊού δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Ζήτησε επιπλέον έρευνες για την θεωρία σύμφωνα με την οποία ο νέος κορονοϊός ενδέχεται να διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν, που διαχειρίζεται και μελετά τους κορονοϊούς και βρίσκεται στην πόλη – επίκεντρο της επιδημίας Covid-19, όπου εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο 2019 η νόσος για να διαδοθεί στην συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην έκθεσή της, που συντάχθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, η ομάδα του ΠΟΥ η οποία ερεύνησε για τέσσερις εβδομάδες στην Ουχάν και στη γύρω περιοχή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αναφέρει ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου ζώου, ενός ενδιάμεσου ξενιστή. Η πιθανότητα να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο κρίνεται «εξαιρετικά απίθανη».
- «Αυτά είναι τα δεδομένα για το μέλλον του Ταϊρίκ Τζόουνς – Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή»
- Πούτιν: Η CIA διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι η Ουκρανία δεν στόχευσε το σπίτι του ρώσου προέδρου
- Ιανουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη: Έκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα
- Πήραν το μάθημά τους οι ηγέτες κρατών από τον Τραμπ μέσα στο 2025;
- Αγωνιστικό «ρεβεγιόν» στα μπλόκα για τους αγρότες, ανυποχώρητοι απέναντι στην κυβέρνηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (1/1): Πού θα δείτε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι και τα πρώτα ματς του 2026




