
Λαγκάρντ : Δέσμευσή μας να κρατήσουμε χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων
Οι αγορές μπορούν να δοκιμάσουν όσο θέλουν τη δέσμευσή μας να κρατήσουμε χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μείνει προσηλωμένη στη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της σε περίπτωση που οι επενδυτές επιχειρήσουν να αυξήσουν τις αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
«Μπορούν να μας δοκιμάσουν όσο θέλουν. Έχουμε εξαιρετικά εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή. Θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως χρειάζεται», τόνισε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.
H EKT επιτάχυνε τον ρυθμό της νομισματικής στήριξης τον Μάρτιο για να ανακόψει την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων που συνιστά απειλή για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Η αύξηση των αποδόσεων ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, λόγω των προσδοκιών ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων θα αυξήσουν τον πληθωρισμό.
Πηγή: ΑΠΕ
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε
- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Κάρνεϊ σχεδιάζει μια συμμαχία χωρών που θα αντισταθούν στην προέλαση των μεγάλων της ΑΙ




