Ε.Ε. : Συμφωνία για επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου με τη Moderna
Προβλέπει την προμήθεια ακόμη 150 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας εντός του έτους, με δυνατότητα αγοράς άλλων 150 εκατομμυρίων δόσεων το 2022.
Σε συμφωνία και με τη Moderna για την προμήθεια 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά του Covid-19 ανακοίνωσε η ΕυρωπαΪκή Επιτροπή, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 απ’ αυτή την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.
Βάσει της συμφωνίας, η Ε.Ε. έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις το 2022.
Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο, με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει αρκετές καθυστερήσεις.
Νωρίτερα σήμερα, εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε συμφωνία της Ε.Ε. με τις Pfizer/BioΝΤech για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου εντός του έτους, με τα 75 εκατομμύρια δόσεις να παραδίδονται εντός του β΄ τριμήνου.
- ΗΠΑ σε ΟΗΕ: H ειρήνη διατηρείται μέσω της δύναμης απέναντι στον τρόμο
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
