Ε.Ε. : Συμφωνία για επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου με τη Moderna
Προβλέπει την προμήθεια ακόμη 150 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας εντός του έτους, με δυνατότητα αγοράς άλλων 150 εκατομμυρίων δόσεων το 2022.
Σε συμφωνία και με τη Moderna για την προμήθεια 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά του Covid-19 ανακοίνωσε η ΕυρωπαΪκή Επιτροπή, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 απ’ αυτή την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.
Βάσει της συμφωνίας, η Ε.Ε. έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις το 2022.
Η ΕΕ έχει ήδη κλείσει για φέτος 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna. Οι παραδόσεις άρχισαν τον Ιανουάριο, με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν παραδοθεί 10 εκατομμύρια δόσεις, αν και έχουν υπάρξει αρκετές καθυστερήσεις.
Νωρίτερα σήμερα, εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε συμφωνία της Ε.Ε. με τις Pfizer/BioΝΤech για την προμήθεια επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου εντός του έτους, με τα 75 εκατομμύρια δόσεις να παραδίδονται εντός του β΄ τριμήνου.
- Συνταγή: Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά
- Η Γερμανία δεν ξυπνά από τον ενεργειακό της εφιάλτη
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο

