Πρόταση Μόσιαλου για αλλαγές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων
Ο Ηλίας Μόσιαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταλλάξεις.
Πρόταση για αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της Επιτροπής των Λοιμωξιολώγων, έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
«Αυτό όμως που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς» είπε και πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε κάθε φορά που η επιτροπή θα ανακοινώνει μέτρα να υπάρχει παράλληλα και μια πρόβλεψη-ανάλυση της σχετικής επιτυχίας που αναμένουμε από αυτά.
«Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό» δήλωσε και συνέχισε «Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία».
«Δηλαδή τι δημιουργεί το πρόβλημα και τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε», κατέληξε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας πως αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί.
Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταλλάξεις.
Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κοροναϊού στη χώρα, επισημαίνοντας πάντως ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα το επόμενο διάστημα, αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση όπως ανέφερε, θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442