Πλήθος κόσμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο [εικόνες]
Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της φοιτητικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια έως τη Βουλή.
Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.
Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της φοιτητικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια έως τη Βουλή.
Σημειώνεται πάντως ότι καθόλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έντονη ήταν η παρουσία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.
Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.
Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».
- Χιονίζει στα ορεινά της χώρας – Σε ποιες περιοχές το «έστρωσε»
- Στη Βιέννη αυτή την εποχή όλα είναι βαλς – Μέσα στην κουλτούρα των 450 χορών της πρωτεύουσας της Αυστρίας
- Φελίπε Λουίς: Ο αρχιτέκτονας της χρυσής σεζόν της Φλαμένγκο
- Ανδρουλάκης: Το 2026 τελειώνουν οι αυταπάτες για την Ελλάδα – Να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή
- Η εξαγγελία για Έλληνες διαιτητές στο Κύπελλο δεν δεσμεύει την ΚΕΔ
- Στη Θέρμη άκουσε τα κάλαντα ο Φάμελλος – «Να ενώσουμε τα χέρια για να κάνουμε ισχυρή την κοινωνία»


