Λίγη ώρα νωρίτερα από τη δική της σέντρα στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, είδε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ να μένουν στο 0-0. Τέτοιο δώρο η Σίτι δεν θα μπορούσε να το αφήσει να πάει χαμένο. Με νίκη επί της Πάλας θα βρισκόταν μόνη δεύτερη. Μόλις στο -2 από την κορυφή. Και με ένα παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ.

Με λίγα λόγια; Τη λες και… εν δυνάμει πρώτη την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Η Κρίσταλ Πάλας άντεξε μέχρι το πρώτο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 1-0 από το γκολ του Τζόουνς με κεφαλιά στο 27′. Και στο δεύτερο ημίχρονο οι πολίτες απλοποίησαν τα πράγματα.

Στο 57′ ο Γκιντογκάν με… τηλεκατευθυνόμενο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το 2-0, ο Τζόουνς, που είχε βάλει ένα γκολ όλο κι όλο στην Premier League μέχρι σήμερα, σημείωσε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο ματς, κάνοντας το 3-0 και λίγο πριν το φινάλε ο Στέρλινγκ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 4-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ντίας, Γκιντογκάν (71’ Κανσέλο), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (71’ Τόρες), Μπερνάρντο Σίλβα (60’ Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζέσους

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Κέιχιλ, Τόμκινς, Γουόρντ, Μίτσελ, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Τάουνσεντ (79’ Μπατσουαγί), Μιλιβόγιεβιτς (69’ Ρίντεβαλντ), Εζέ, Αγιού