Συγκέντρωση φοιτητών για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας – Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι φοιτητές
Αντιδράσεις έχουν φέρει οι αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε πανελλαδικές εξετάσεις και ΑΕΙ.
Φοιτητικές ενώσεις, έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία ενάντια στην κατάθεση του «αντιεκπαιδευτικού» νομοσχεδίου και της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια αλλά και σε μια σειρά άλλων πόλεων, όπως Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα,Ηράκλειο και Χανιά.
Σύμφωνα με τις ενώσεις, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά».
Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Κλειστός θα είναι σήμερα από τις 10 το πρωί, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω συγκέντρωσης φοιτητών στα Προπύλαια.
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
- Κήρυξη του Δήμου Τήλου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- TeraWave: O Μπέζος απαντά στον Μασκ με δεύτερο ευρυζωνικό δίκτυο δορυφόρων
