Κοροναϊός : Πάνω από 81.000 οι νεκροί στη Βρετανία – 55.000 κρούσματα την Κυριακή
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 54.940 νέα κρούσματα της COVΙD-19, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τον ημερήσιο αριθμό του Σαββάτου, και 563 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 54.940 νέα κρούσματα της COVΙD-19, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τον ημερήσιο αριθμό του Σαββάτου, και 563 νέους θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.
Ο αριθμός των νεκρών συνέχιζε να ξεπερνά τους 1.000 για τέταρτη συνεχή ημέρα μέχρι και χθες, Σάββατο, παρότι οι αριθμοί τα Σαββατοκύριακα είναι συνήθως χαμηλότεροι λόγω των καθυστερήσεων στη συλλογή των στοιχείων.
Οι περισσότερες απώλειες στην Ευρώπη
Χώρα της Ευρώπης με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία — 81.431 νεκροί — η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη αύξηση των μολύνσεων από κορονοϊό, η οποία αποδίδεται σε μια πολύ πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού.
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό από την αρχή της πανδημίας και 30.000 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
- Ισημερινός: Συνέλαβαν με τα εσώρουχα τον δήμαρχο της Γουαγιακίλ, σφοδρό αντίπαλο του προέδρου Νομπόα
- Δίκη υποκλοπών: Έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία οι πράξεις Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου, τόνισε ο Λιανός
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο λέει ότι γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας
- ΠΟΥ: Οι μισοί από τους 94 και πλέον εκατ. ανθρώπους με καταρράκτη δεν έχουν πρόσβαση σε επέμβαση
- Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση

