Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντατικοί έλεγχοι στη Βρετανία για την εφαρμογή του lockdown – Ανησυχία στο Βέλγιο για τη μετάλλαξη του ιού

Εντατικοί έλεγχοι στη Βρετανία για την εφαρμογή του lockdown – Ανησυχία στο Βέλγιο για τη μετάλλαξη του ιού

Η χώρα σπάει το ένα μετά το άλλο τα θλιβερά ρεκόρ ξεπερνώντας χθες τους 80.000 θανάτους και τα 3 εκατομμύρια κρούσματα, ωστόσο οι κάτοικοι βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν το lockdown

Tο δεύτερο κύμα κοροναϊού στη Βρετανία είναι χειρότερο από το πρώτο. Οι Βρετανοί ωστόσο, παραμένουν χαλαροί στην τήρηση των μέτρων.

Η χώρα σπάει το ένα μετά το άλλο τα θλιβερά ρεκόρ ξεπερνώντας χθες τους 80.000 θανάτους και τα 3 εκατομμύρια κρούσματα, ωστόσο οι κάτοικοι βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν το lockdown.

Έτσι η αστυνομία εντείνει τους ελέγχους και αυξάνει τα πρόστιμα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για το εμβόλιο με επτά κέντρα μαζικού εμβολιασμού να ανοίγουν από αύριο.

Χθες εμβολιάστηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ, 94 ετών, και ο πρίγκηπας Φίλιππος, 99 ετών.

Μεγάλη ανησυχία στο Βέλγιο από τη μετάλλαξη του ιού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Βέλγοι λοιμωξιολόγοι για αυξημένα κρούσματα κοροναϊού και μάλιστα του νέου στελέχους του, λόγω της επιστροφής των αλλοδαπών από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Οι ξένοι που μένουν και εργάζονται στο Βέλγιο επιστρέφουν αυτή την περίοδο από τις διακοπές τους στο εξωτερικό κατά δεκάδες χιλιάδες, και οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι πολλοί από αυτούς φέρουν τη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού δεδομένου ότι έρχονται από «κόκκινες» ζώνες όπως πχ από το Λονδίνο.

Όσοι επιστρέφουν πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 7 μέρες. Όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν 4 στους 10 δεν κάνουν το τεστ και είναι πολύ πιθανό να μην τηρούν και την καραντίνα, κάτι που συνιστά υγειονομική βόμβα.

Η κατάσταση είναι χαοτική δεδομένου ότι οι τοπικές αρχές και οι δήμοι ακόμη δεν έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία όσων επιστρέφουν.

Πάντως από την επόμενη εβδομάδα η τοπική αστυνομία θα μπορεί να ξεκινήσει βάσει νόμου ελέγχους στα σπίτια όσων επέστρεψαν για να δουν εάν όντως τηρείται η καραντίνα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024