Αυγά μωβ και γεμιστά για το γιορτινό τραπέζι
Συνταγή για ένα εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό.
Τα ρετρό γεμιστά αυγά ανανεώνονται και γίνονται μωβ-ένα εντυπωσιακό και εύκολο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο.
Τα βραστά αυγά μένουν για λίγες ώρες μέσα σε ένα μίγμα από παντζάρια, ξύδι, ζάχαρη και πιπέρι και βάφονται μωβ, γεμίζονται και τέλος πασπαλίζονται με μυρωδικά.
Υλικά:
(για 12 μερίδες)
6 μεγάλα αυγά
1 βάζο παντζάρια τουρσί
1 κούπα μηλόξυδο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. πιπέρι ολόκληρο (κατά προτίμηση ροζ)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1/2 κ.γ. πάπρικα
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Βράζεις τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Τα αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα παντζάρια με το ζουμί τους, το ξύδι, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύεις. Ξεφλούδισε τα αυγά και βάλτα και εκείνα στο μπολ.
Κάλυψε το μπολ και ας το στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες (έως και 2 μέρες).
Βγάλε τα αυγά από το ζουμί. Κόψτα στη μέση (κατά μήκος). Βγάλε τους κρόκους και βάλτους σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ξύδι, μουστάρδα και πάπρικα και ανακάτεψε με ένα πιρούνι. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό πρόσθεσε λίγο νερό. Τσέκαρε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.
Με μια σπάτουλα μετέφερε το μίγμα των κρόκων σε κορνέ ή σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων που θα χρησιμοποιήσεις σαν κορνέ κόβοντας την άκρη.
Γέμισε τα ασπράδια με το μίγμα και πασπάλισε με λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ

