Προσφυγικό : Προβλήματα στη λειτουργία της δομής «Νέα Μαλακάσα» διαπιστώνει έκθεση ΜΚΟ
Σκηνές διαμονής ακατάλληλες για την προστασία από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή, απουσία σταθερής πρόσβασης σε ρεύμα και νερό και έλλειψη ασύρματου ίντερνετ που καθιστά αδύνατη την τηλεκπαίδευση των 114 παιδιών, είναι τα κύρια ζητήματα που εντοπίζονται στη «Νέα Μαλακάσα» σύμφωνα με την έκθεση.
Προβλήματα στη λειτουργία της νεοσυσταθείσας δομής φιλοξενίας στη Μαλακάσα καταγράφει σε έκθεσή της η ΜΚΟ «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» (RSA).
Σκηνές διαμονής ακατάλληλες για την προστασία από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή, απουσία σταθερής πρόσβασης σε ρεύμα και νερό και έλλειψη ασύρματου ίντερνετ που καθιστά αδύνατη την τηλεκπαίδευση των 114 παιδιών, είναι τα κύρια ζητήματα που εντοπίζονται στη «Νέα Μαλακάσα» σύμφωνα με την έκθεση.
Όπως περιγράφεται, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι σκηνές πλημμύρισαν, ενώ κατόπιν αιτημάτων των διαμενόντων παρασχέθηκαν καλύμματα νάιλον για να προστατεύσουν τις σκηνές τους.
Επίσης, η οργάνωση σημειώνει ότι μεγάλο ποσοστό των διαμενόντων αναμένουν ακόμα την πλήρη καταγραφή της αίτησης ασύλου τους και τη συνακόλουθη έκδοση δελτίου αιτούντος άσυλο, χωρίς το οποίο η έξοδός τους από τον καταυλισμό δημιουργεί το ενδεχόμενο σύλληψης ή κράτησής τους.
Τέλος, οι διαμένοντες κάνουν λόγο για έλλειψη ασφάλειας εντός της δομής διηγούμενοι συμπλοκές μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
Στη Νέα Μαλακάσα διαμένουν 984 άτομα κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Σομαλία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν «πιο ισχυρότερες παρά ποτέ»
- Το Ιράν αποκλείει προσωρινή συμφωνία με τις ΗΠΑ
- Φόβοι πως το Καρτέλ New Generation Jalisco θα είναι η Λερναία Ύδρα του Μεξικού
- Πέραμα: 26χρονος έχασε τη ζωή του και 29χρονος τραυματίστηκε σε σύγκρουση μηχανών
- Μετά το Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ απέκτησε και… χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο [βίντεο]
- Τραμπ: 15 πολιτείες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της εμβολιαστικής πολιτικής του



