Αυτό το γλυκό που παραπέμπει απευθείας στην πιο νοσταλγική και ευδιάθετη περίοδο της χρονιάς τρώγεται άνετα ως πρωινό, κολατσιό και επιδόρπιο. Σίγουρα, αν το φτιάξετε μία φορά θα το επαναλάβετε. To gingerbread το έχουμε συνδεδεμένο με τον διάσημο Μπισκοτάνθρωπο που χαμογελά, αλλά η εκδοχή του σε κέικ είναι πολύ πιο απολαυστική.

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 αβγό
1 φλιτζάνι μελάσα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουτ. του γλυκού σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Το θαυματουργό ginger δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας.

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνετε ελαφρά μία  φόρμα για κέικ της προτίμησής σας.

Σε  μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, προσθέτετε το αβγό και τη μελάσα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και τις σκελίδες σκόρδου.

Ενώνετε τα δύο σου μείγματα, ρίχνοντας σταδιακά ένα φλιτζάνι ζεστού νερού. Ανακατεύετε γρήγορα και προσεκτικά.

Μόλις το μείγμα σας ενοποιηθεί το μεταφέρετε σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και από εκεί στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.

Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε άχνη ζάχαρη ή να διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα, νιφάδες σοκολάτας και ό, τι άλλο προτιμάτε.