Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάζης στο MEGA : Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει πάλι να αποφύγει τις κυρώσεις της ΕΕ

Μάζης στο MEGA : Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει πάλι να αποφύγει τις κυρώσεις της ΕΕ

Όπως τόνισε ο κ. Μάζης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας πάντα τετελεσμένα και αναμένει να ακολουθήσει την προσφιλή του μέθοδο: να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης πριν τις 11 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να αποφύγει τη σκόπελο των κυρώσεων

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις κινήσεις του τούρκου προέδρου, αλλά και το κατά πόσο θα αλλάξει τους συσχετισμούς η εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Μάζης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας πάντα τετελεσμένα και αναμένει να ακολουθήσει την προσφιλή του μέθοδο: να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης πριν τις 11 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να αποφύγει τη σκόπελο των κυρώσεων.

«Ξέρει ότι δεν κοροϊδεύει κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται προσχήματα για να μπορέσει να τον υποστηρίξει» πρόσθεσε ο καθηγητής Γεωπολιτικής.

Αναφερόμενος στο Oruc Reis, ο κ. Μάζης σημείωσε ότι συνεχίζει τις δραστηριότητές του, τονίζοντας ότι οι μόνες πηγές πληροφόρησης θα πρέπει να είναι τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. «Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε μια διαδικασία μυθριδατοποίησης και συνήθειας των εκνόμων ενεργειών του κ. Ερντογάν» πρόσθεσε.

Τέλος, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολίασε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ και τις αλλαγές που θα φέρει στη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.

«Ο Μπάιντεν εκπροσωπεί μια άποψη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που δεν θέλει τις ΗΠΑ απομακρυσμένες από τα σημεία αστάθειας» σημείωσε, εξηγώντας ότι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να φροντίσει και πάλι την προβολή ισχύος στα σημεία όπου υπήρχε και ο πρόεδρος Τραμπ την απομάκρυνε. «Καταρχάς στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που είναι μια πολύ ιδιαίτερη φάση της ιστορίας της διεθνούς ειρήνης» πρόσθεσε ο κ. Μάζης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024