Παρά το γεγονός ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» δε φιλοξενεί κόσμο φέτος λόγω του κοροναϊού, η επίδοση του Ολυμπιακού μέχρι τώρα εντός έδρας είναι η καλύτερη εδώ και 61 χρόνια
Το γήπεδό του και οι οπαδοί του ήταν ανέκαθεν ένα τεράστιο όπλο για τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» πολλές σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες.
Ωστόσο, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Ο Ολυμπιακός, όπως και οι περισσότερες (αν όχι όλες) ομάδες του πλανήτη, αναγκάζεται να παίζει σε άδειο γήπεδο χωρίς οπαδούς, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Και πάλι όμως, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Φαληρικό Στάδιο αποτελεί κάστρο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμη και φέτος.
Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σε Super League και Champions League δηλαδή.
Οι Πειραιώτες μετρούν 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, με ρεκόρ τερμάτων 14-0.
Αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η εφημερίδα SportDay, το καλύτερο εντός έδρας ξεκίνημα του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1959-60.
Ήταν η χρονιά κατά την οποία μια ελληνική ομάδα (και συγκεκριμένα οι Ερυθρόλευκοι) συμμετείχε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Οι φετινές εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού είναι κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (3-0), Παναιτωλικό (2-0), Ατρόμητο (4-0) και Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) στη Super League και Ομόνοια (2-0), Μαρσέιγ (1-0) στο Champions League.
Στα πλέι-οφ με τους Κυπρίους και στους ομίλους με τους Γάλλους.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ ξανά 6/6 νίκες εντός έδρας με μηδέν παθητικό.
Κι όμως έγινε φέτος αυτό, που δεν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο.
Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει κάνει 4/4 με τέρματα 11-0.
Ανάλογο ξεκίνημα, δηλαδή μόνο νίκες τις πρώτες 4 αγωνιστικές χωρίς να δεχτεί γκολ, η ομάδα έχει να κάνει από τη σεζόν 1992-93.
Τότε, με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο, είχε επικρατήσει των Ηρακλή (1-0), Άρη (2-0), Δόξας Δράμας (2-0) και ΟΦΗ (3-0).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.