Πιερία : Του έκλεψαν 18.530 ευρώ με μήνυμα SMS – Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί τους πολίτες με ανακοίνωσή της, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που δέχονται για ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με αφορμή τη περίπτωση απάτης πολίτη στην Πιερία, μέσω κινητού τηλεφώνου με τη χρήση μηνύματος.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί τους πολίτες με ανακοίνωσή της, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μηνύματα που δέχονται για ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με αφορμή τη περίπτωση απάτης πολίτη στην Πιερία, μέσω κινητού τηλεφώνου με τη χρήση μηνύματος.
Συγκεκριμένα, γίνεται έρευνα για υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου έκαναν “φτερά” 18.530 ευρώ.
Έτσι έγινε η απάτη
Συγκεκριμένα το θύμα έλαβε μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.
Για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο μήνυμα και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που έμοιαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού.
Έτσι κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπου έκαναν 4 εμβάσματα σε τραπεζικό τους λογαριασμό, συνολικού ποσού 18.530 ευρώ.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος sms είτε μέσω email, να διαγράφουν το μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μην «πατάνε» πάνω στο link.
Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα sms στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας

