Αίγυπτος : Συνεχίζεται η συντήρηση των χειρογράφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
Την μεγάλη του χαρά εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας για την συνέχεια των έργων στο Πατριαρχείο η οποία πραγματοποιείται με την στήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη από τη Λευκωσία
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης των χειρογράφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που πραγματοποιεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με τη στήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη από τη Λευκωσία.
Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, παραλαμβάνοντας ο ίδιος δώδεκα ακόμη συντηρημένα χειρόγραφα του Πατριαρχείου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται λειτουργικά, μηνιαία, μουσικά, φιλοσοφικά και θεολογικά χειρόγραφα στην ελληνική και την αραβική γλώσσα.
Έτσι, μέχρι σήμερα, 87 είναι τα χειρόγραφα των οποίων ήδη έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση, από τα 500 χειρόγραφα και πλέον που διαθέτει η Βιβλιοθήκη του Παλαίφατου Πατριαρχείου.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά και όλους τους συντελεστές και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, που προσφέρουν με τον τρόπο τους στη διατήρηση ενός μεγάλου πολιτιστικού θησαυρού, μεταξύ των οποίων μελών της ομάδας εργασίας συμπεριλαμβάνονται Αιγύπτιοι ερευνητές και ο Μιχάλης Σολομωνίδης ως στέλεχος της Biblioteca Alexandrina.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φλόριντα: Διώκεται νεαρός για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα της CENTCOM
- Μέση Ανατολή: Εκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει ο Κόστα στον Χέρτσογκ
- Αργεντινή: Η κυβέρνηση Μιλέι χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό
- Ιράν: Είναι «προς το συμφέρον» της G7 να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Ρούμπιο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Απευθείας αναθέσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ
- Eurogroup: Στο επίκεντρο οι αγορές ενέργειας και τα μέτρα πολιτικής – Ζητούμενο ο προσεκτικός σχεδιασμός



