Ηχηρό χαστούκι στον Ερντογάν : Το κόμμα του Ερχουμάν στηρίζει ομόφωνα Ακιντζί στον Β’ γύρο
Η απόφαση δίνει μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί για την ανανέωση της «θητείας» του, ενάντια στον «εκλεκτό» τού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ. Ο τουρκοκύπριος ηγέτης τηλεφώνησε στον Τουφάν Ερχουμάν και τον ευχαρίστησε.
Την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» στα Κατεχόμενα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, μετά την ομόφωνη απόφαση που πήρε χθες η συνέλευσή του.
Μεγάλη ώθηση
Η απόφαση δίνει μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητα του τουρκοκύπριου ηγέτη για την ανανέωση της «θητείας» του.
«Το ΡΤΚ, το οποίο προσπάθησε να λύσει όλα τα προβλήματα του λαού μας, ειδικά το Κυπριακό, μέσω της μεθόδου διαλόγου βάσει του διεθνούς δικαίου, αποδέχεται την πολιτική εξεύρεσης ολοκληρωμένης λύσης σε ομοσπονδιακή βάση του Κυπριακού ως βασική αρχή» σημειώνει η ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Μουσταφά Ακιντζί που θα υπηρετήσει αυτές τις αρχές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αναζήτηση διαλόγου, συμφιλίωσης και λύσεων χωρίς διακοπή.
Τον ευχαρίστησε
Μετά την απόφαση, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε προσωπικά στον ηγέτη του κόμματος Τουφάν Ερχουμάν και τον ευχαρίστησε.
«Μοιραστήκαμε την κοινή μας πεποίθηση ότι θα περάσουμε με επιτυχία αυτήν τη σημαντική δοκιμασία στις 18 Οκτωβρίου, με την κοινή μας δύναμη και τη θέλησή μας» σημειώνει σε γραπτή του δήλωση.
Πηγή: philenews.com
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»
- Αποκάλυψη για τον Δανού δότη σπέρματος: Ενα παιδί στην Ελλάδα έχει πεθάνει από καρκίνο και ένα κάνει θεραπεία
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης




