Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο – Εσπευσμένα στην περιοχή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής
Σύμμαχος της φωτιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου.
Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και αναλυτικότερα επιχειρούν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.
Σύμμαχος της φωτιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Τέλος, οι αρχές της Ζακύνθου εξετάζουν το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού, καθώς οι συνθήκες όσο περνά η ώρα γίνονται πιο δύσκολες και όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026


