
Γερμανός υπουργός σε Λονδίνο για Brexit: Σταματήστε τα παιχνίδια, ο χρόνος τελειώνει
Ο Γερμανός υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μίχαελ Ροτ κάλεσε σήμερα τη Βρετανία να εγκαταλείψει τα σχέδια για ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει να παραβιαστούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Γερμανός υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μίχαελ Ροτ κάλεσε σήμερα τη Βρετανία να εγκαταλείψει τα σχέδια για ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει να παραβιαστούν οι υποχρεώσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της συνθήκης αποχώρησης καθώς τελειώνει ο χρόνος για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνεδρίασης Ευρωπαίων υπουργών στις Βρυξέλλες που στόχο έχει να προετοιμάσει τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο Ροτ είπε σε δημοσιογράφους πως είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για τα σχέδια του Λονδίνου να περάσει το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά που θα επιτρέπει να παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο.
«Σας παρακαλώ, αγαπητοί φίλοι στο Λονδίνο, σταματήστε τα παιχνίδια, ο χρόνος τελειώνει, αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μια δίκαιη βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Ροτ.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από την κάτω Βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα και έχει προκαλέσει χάος στις συνομιλίες για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, καθώς υπονομεύει την προθυμία της Βρετανίας να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες.
«Το ονομαζόμενο νομοσχέδιο εσωτερικής αγοράς μάς ανησυχεί ιδιαιτέρως διότι παραβιάζει τις κατευθυντήριες αρχές της συμφωνίας αποχώρησης. Και αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για εμάς», δήλωσε ο Ροτ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΕΕ είναι «πραγματικά, πραγματικά απογοητευμένη» με τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων, που έχουν κολλήσει στο θέμα της πρόσβασης των Ευρωπαίων αλιέων στα βρετανικά ύδατα, τον θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ ευρωπαϊκών και βρετανικών εταιριών και έναν μηχανισμό για την επίλυση μελλοντικών διαφωνιών.
Ο Ροτ δήλωσε ότι οι υπουργοί της ΕΕ θα εκφράσουν την ισχυρή τους στήριξη στον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και την ομάδα του και θα επαναβεβαιώσουν την ισχυρή τους δέσμευση σε μια δίκαιη εμπορική συμφωνία που βασίζεται στην εμπιστοσύνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κούβα συναντήθηκαν στο Γκουαντανάμο
- Επίθεση ουκρανικού drone στo περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας με δύο νεκρούς
- Η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο Ισραηλινούς αξιωματικούς με χρήση drone
- Ο Τραμπ αποδέχθηκε να παραδώσει τον έλεγχο του Κέντρου Κένεντι
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ