Σαλάτα με ντοματίνια, σταφύλι, σιτάρι και ανθότυρο
Αρωματίζουμε την σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 5΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
20 ντοματίνια
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κούπα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
½ κούπα σιτάρι βρασμένο
2 ντομάτες ώριμες, σε μικρούς κύβους
Λίγο φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα ανθότυρο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι τα μισά ντοματίνια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θυμάρι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σκάσουν.
Στο μεταξύ, μαρινάρουμε με αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ τον βασιλικό και τα σταφύλια.
Αφού ψηθούν τα ντοματίνια, ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το σιτάρι, τα ψημένα ντοματίνια με τα υγρά τους, τα ωμά ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το μείγμα του βασιλικού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος

