Ιταλία : Πυρκαγιά στο λιμάνι της Ανκόνα – Κλειστά τα πάρκα και τα σχολεία της πόλης
Πρόκειται για περιοχή στην οποία υπάρχει ναυπηγείο, αλλά και εταιρίες παραγωγής χημικών ουσιών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και η τοπική αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή.
Πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ιταλίας, στο λιμάνι της Ανκόνα.
Πρόκειται για περιοχή στην οποία υπάρχει ναυπηγείο, αλλά και εταιρίες παραγωγής χημικών ουσιών. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και η τοπική αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην περιοχή.
Την ώρα αυτή, ολοκληρώνονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και οι ιταλικές αρχές, για προληπτικούς λόγους, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην ανοίγουν τα παράθυρα των σπιτιών. Σήμερα, πάντα για προληπτικούς λόγους, τα πάρκα και τα σχολεία της πόλης πρόκειται να παραμείνουν κλειστά.
Μπορεί να διακρίνει κανείς το σύννεφο με πυκνό, μαύρο καπνό, από δεκάδες χιλιόμετρα απόσταση. Από τα πρώτα δειγματοληπτικά τεστ, πάντως, δεν προκύπτει να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΚΕ: Μνημείο πρόκλησης και πολιτικής εξαπάτησης οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τους αγρότες
- Η Χρυσή Βίβλος του Super Cup στο βόλεϊ ανδρών – Τέσσερα τρόπαια για τον Ολυμπιακό (vid)
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 339 τίτλους
- ΚΕΦίΜ: Ποιοι φόροι πρέπει να μειωθούν – Τι απαντούν οικονομολόγοι
- Νέες τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο Αιγαίο
- Ζαχαριάδης: Ο Μητσοτάκης να αφήσει τους ψευτοτσαμπουκάδες και να συναντηθεί με την πλειοψηφία των μπλόκων


