
Στην Κύπρο ο αμερικανός ΥΠΕΞ – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αναστασιάδη
Ο κ. Πομπέο πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στην Κύπρο,
Στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου κατέφθασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Ο κ. Πομπέο πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στην Κύπρο, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αμέσως μετά θα έχει, μαζί με την αμερικανική αποστολή, διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Θα ακολουθήσει η υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης, καθώς και συμφωνίας που θα αφορά την Ασφάλεια, καθώς και δηλώσεις των κ.κ. Αναστασιάδη και Πομπέο.
Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών καλωσόρισε, και μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος N. Αναστασιάδης υπογραμμίζει πως η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γίνεται σε μία στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.
«Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, σε μια στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.
- Νετανιάχου: «Αργά ή γρήγορα» το ιρανικό καθεστώς θα καταρρεύσει
- Γιοβάνοβιτς: «Δείξαμε σοβαρότητα, ιδίως στην ανασταλτική λειτουργία»
- Κάιλι Τζένερ και Τιμοτέ Σαλαμέ: Κάνουν κρυφά μαζί διακοπές;
- Κακοκαιρία Erminio: Στο βαθύ κόκκινο η μισή χώρα – Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Έρχεται «βροχή» από 112
- Δημοσκόπηση: Κάτω από τη βάση η κυβέρνηση σε κρίσιμα θέματα – Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης, δώρο άδωρο η αύξηση του κατώτατου, σημαντικό θέμα οι υποκλοπές
- Μια 45χρονη νεκρή κι ένας τραυματίας σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

