
Ινδονησία : Δύο ισχυροί σεισμοί 6,8 και 6,9 Ρίχτερ μέσα σε έξι λεπτά από τον Δακτύλιο της Φωτιάς
Δύο ισχυροί σεισμοί σε μικρό εστιακό βάθος έπληξαν σήμερα την Ινδονησία, με το επίκεντρό τους να εντοπίζεται στα ανοικτά της νήσου Σουμάτρας.
Δύο ισχυροί σεισμοί σε μικρό εστιακό βάθος έπληξαν σήμερα την Ινδονησία, με το επίκεντρό τους να εντοπίζεται στα ανοικτά της νήσου Σουμάτρας (κεντρική φωτογραφία news4pal.com), σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ (USGS).
Οι σεισμοί
Οι δύο σεισμοί, μεγέθους 6,8 και 6,9 Ρίχτερ, σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων, σημειώθηκαν ο ένας έξι λεπτά μετά τον άλλο, ο πρώτος στις 05:23 και ο δεύτερος στις 05:29 (τοπικές ώρες· 01:23 και 01:29 ώρες Ελλάδας), κατά το USGS, σύμφωνα με το οποίο η «πιθανότητα να υπάρξουν θύματα και ζημιές είναι χαμηλή» με βάση τα χαρακτηριστικά τους.
Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Στον Δακτύλιο της Φωτιάς
Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, ζώνη όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Το 2018, σεισμός 7,5 Ρίχτερ τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στη νήσο Κελέβη (ή Σουλαουέσι) είχε απολογισμό 4.300 νεκρούς και αγνοούμενους.
Το 2004, καταστροφικός σεισμός 9,1 βαθμών στα ανοικτά των ακτών της Σουμάτρας προκάλεσε τσουνάμι με τον απολογισμό των θυμάτων στην περιφέρεια να φθάνει τους 220.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 170.000 στην Ινδονησία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φάρμακα: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα «μαϊμού» σκευασμάτων – Τα προωθούσαν και στην Ελλάδα
- Εκτός ο Τεττέη από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Κικίλιας στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η ταυτότητα της παράταξής μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανέναν
- Ο επίδοξος… διάδοχος του Κιρ Στάρμερ τρομάζει τις αγορές
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ



