Εκατόν εβδομήντα πέντε αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία
Η επανένωση των οικογενειών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου
Αναχωρούν σήμερα από τις δομές των νησιών για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο (85 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 90 άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με παιδιά), προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.
Η επανένωση των οικογενειών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η σημερινή αποστολή «συμβάλλει στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται για σταδιακή, συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών».
«Η συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αποτελέσματα στενής και λειτουργικής συνεργασίας» προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι το σκοπό της αποσυμφόρησης των νησιών υπηρετεί και το πρόγραμμα εθελουσίων επιστροφών 5.000 ατόμων, που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης.
Όπως εξηγεί, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι πρώτες πτήσεις επιστροφών προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο 24-7: Άνετη νίκη πριν τη Μπρέσια για τους «ερυθρόλευκους»
- Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ στην Αττική και με πλαφόν
- Τραμπ: Με νέα επίθεση σε συμμάχους, απειλεί με αμερικανική αποδέσμευση από τα Στενά του Ορμούζ
- Λασποβροχές και βοριάδες στην Αττική – Ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα
- Καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για Μπαρτζώκα και Φουρνιέ
- Νέες αποκαλύψεις για τον «δράκο» του Πειραιά – Κατηγορείται για επτά επιθέσεις σε γυναίκες




