Εξωτικά κοτοκεφτεδάκια
Ο φιδές στο μείγμα κάνει πιο τρυφερά αυτά τα πικάντικα τηγανητά κεφτεδάκια
Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30΄ τουλάχιστον, Ψήσιμο 25΄ περίπου (ανάλογα με το τηγάνι μας)
ΥΛΙΚΑ (για 20-25 περίπου κεφτεδάκια)
50 γρ. φιδέ ρυζιού
500 γρ. κοτόπουλο κιμά (από μπούτι – ως πιο λιπαρό)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά chili ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. κόλιαντρο σκόνη
½ κ.γλ. μπούκοβο (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το προτιμάμε)
1 αβγό
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
15 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
40 γρ. αλεύρι
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό. Μόλις πάρει βράση, κλείνουμε το μάτι και βάζουμε στην κατσαρόλα τον φιδέ. Αφήνουμε 6-7 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο, το τζίντζερ, την καυτερή πιπεριά, το μπούκοβο, το αβγό, το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο, το αλεύρι και τον βασιλικό.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε σε άνισα μικρά κομμάτια (περίπου 5 εκ.) τον φιδέ και τον προσθέτουμε στον κιμά.
Αλατίζουμε το μείγμα κατά βούληση και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στους 180°C για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με γλυκιά chili sauce.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Γίνονται και στον φούρνο. Βάζουμε τους κεφτέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25΄ – 30΄.
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί
- Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»


