EE προς Κίνα: Πλήγμα για την εμπιστοσύνη οι αποφάσεις για το Χονγκ Κονγκ
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για τη νομοθεσία της Κίνας για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για τη νομοθεσία της Κίνας για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ύστερα από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών.
«Εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τα βήματα που κάνει η Κίνα… πιστεύουμε ότι δημιουργεί τον σοβαρό κίνδυνο για υπονόμευση της αρχής ‘μία χώρα, δύο συστήματα’» δήλωσε ο Μπορέλ.
«Η σχέση μας με την Κίνα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη αλλά αυτή η απόφαση δημιουργεί αμφιβολίες για αυτό» δήλωσε ο Μπορέλ σε δημοσιογράφους.
Οι κυρώσεις «δεν είναι ο τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων μας με την Κίνα», δήλωσε ο Μπορέλ, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του κινεζικού νόμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της

