Η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να σεβαστούν η μία τα βασικά συμφέροντα της άλλης και να διαχειριστούν τις διαφορές τους, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, σημειώνοντας ότι η αποσύνδεση των οικονομιών τους δεν είναι καλή για τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι και οι δύο χώρες πρέπει να σεβαστούν η μία την άλλη και να αναπτύξουν μια σχέση βασισμένη στην ισότητα, να σεβαστούν η μία τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες της άλλης και να αγκαλιάσουν τη συνεργασία» δήλωσε ο Λι σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από την ολοκλήρωση της ετήσιας συνεδρίασης του κινεζικού κοινοβουλίου.

Ο Λι δήλωσε επίσης ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια, τον οποίον το κινεζικό κοινοβούλιο ψήφισε να εφαρμοστεί στο Χονγκ Κονγκ, θα ωφελήσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ευημερία της μητρόπολης.

Η Κίνα θα προσπαθήσει να έχει θετική οικονομική ανάπτυξη για να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού φέτος, παρόλο που δεν έθεσε στόχο για την ανάπτυξή της, δήλωσε ο Λι, υποσχόμενος περισσότερη στήριξη, εάν η οικονομία αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

Η Κίνα δε χρειάζεται ένα μαζικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, αλλά η ανάπτυξη παραμένει σημαντική και η ρευστότητα θα αυξηθεί, διότι «οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα».

Ο Λι τόνισε ότι το βάρος στη χάραξη της πολιτικής έχει στραφεί στη διασφάλιση της σταθερότητας στην απασχόληση, τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, το ξένο εμπόριο, τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις και τις προσδοκίες της αγοράς.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο