Πετρέλαιο : Άλμα καταγράφουν οι τιμές του αργού, άνω των 32 δολ. το βαρέλι
Στην άνοδο των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.
Τα 32 δολ. το βαρέλι ξεπερνά σήμερα, Δευτέρα, η τιμή του αμερικανικού αργού, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες, ενώ σε υψηλό μηνός κινείται και η τιμή του Brent.
Στην αλλαγή πορείας των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.
Ήδη η ζήτηση για «μαύρο χρυσό» από πλευράς Κίνας επαναπροσεγγίζει τα προ κορονοϊού επίπεδα, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών.
«Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy.
Σε υψηλό διμήνου το αργό
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται σημαντικά πάνω από 10% ξεπερνώντας τα 32,7 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.
Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.
Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,03 δολαρίων ή 6,2% στα 34,53 δολάρια το βαρέλι αργά το μεσημέρι, το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Απριλίου.
- Τεράστιο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό λόγω του σοβαρού τροχαίου
- Παναθηναϊκός: Ψάχνει αντίδραση κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ
- Κλιμακώνουν με 48ωρους αποκλεισμούς οι αγρότες επικαλούμενοι «το δικαίωμα στη ζωή» – Σύγκρουση επιλέγει το Μαξίμου
- Σέρρες: «Δεν είναι δολοφόνος – Ήταν κακιά στιγμή» – Ο αδελφός του 16χρονου που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο
- Γαλλία: Τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού
- «Υπάρχει μόνο ένας Έλληνας σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο» – Ο Παυλίδης αποθεώνεται από την A Bola







