Σε πλήρη καραντίνα μπήκε η πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο μετά από μια αύξηση της τάξης του 60% στα κρούσματα του κοροναϊού μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σήμερα καταγράφηκαν στη χώρα 2.660 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 11 θάνατοι από τον κορωνοϊο. Χθες, είχαν καταγραφεί 1.658 κρούσματα και 12 θάνατοι αντίστοιχα.

«Το πιο αυστηρό μέτρο που πρέπει να ανακοινώσω είναι η πλήρης καραντίνα» επτά εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της οικιστικής περιοχής, όπου εντοπίζεται το 80% των συνολικά 34.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη Χιλή, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαϊμέ Μαναλίς.

Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο, που εφαρμόστηκε κυρίως σε διάφορες περιοχές όπου είχε προηγουμένως αρθεί ο περιορισμός.

Υποχρεωτική απομόνωση για τους άνω των 75

Ο Μαναλίς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική απομόνωση ατόμων άνω των 75 στις βόρειες πόλεις Ικουίκουε και Άλτο Χοσπίσιο.

Η Χιλή μέχρι στιγμής έχει επιλέξει μια στρατηγική επιλεκτικής καραντίνας έναντι της πανδημίας, περιορίζοντάς την στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.   Είναι επίσης η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται 14.000 την ημέρα και περίπου 200.000 συνολικά στον πληθυσμό της για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ