Νέα απάτη μέσω email: Χάκερς παριστάνουν την ΕΛ.ΑΣ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψευδεπίγραφη επιστολή την οποία εμφανίζεται να υπογράφει δήθεν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να τους έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αστυνομία λόγω νέας απάτης μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ταχυδρομείου.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ψευδεπίγραφη επιστολή την οποία εμφανίζεται να υπογράφει δήθεν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να τους έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.
«Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Το περιεχόμενο του email είναι το παρακάτω:
«Φιλοφρονήσεις,
Ελπίζω να είστε ασφαλείας αυτή τη φορά γύρω από τον Covid-19. Έχετε προσκληθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Διερευνούμε μία τραπεζική απάτη. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα τις πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ, Μιχάλης Καραμαλάκης».
- Συρία: Ο Μακρόν και ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν ζητούν άμεση αποκλιμάκωση και μόνιμη κατάπαυση πυρός
- «Έχω παραιτηθεί», απαντά ο Ανεστίδης για τη «διαγραφή» από τη ΝΔ – Καταδικάζει τη μετάδοση των υβριστικών δηλώσεων η ΠΟΕΣΥ
- Αλόκα, ο προσκυνητής Λουκάνικος – «Φύλακας άγγελος» των Βουδιστών μοναχών για τη συμπόνια
- Άρης Betsson – Περιστέρι Betsson 93-75: Στο «Final-8» του Κυπέλλου οι «κίτρινοι», με 14/29 τρίποντα! (vid)
- Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ μιλούσαν με υπουργό του Μαδούρο μήνες πριν από την επιδρομή στο Καράκας
- LIVE: Ελλάδα – Τουρκία

