
Κοροναϊός: Μπλόκο της αστυνομίας στους ιταλικούς δρόμους για τους εκδρομείς του Πάσχα
«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.
Ενισχυμένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα στην Ιταλία προκειμένου να αποτρέψουν τις μετακινήσεις άνευ λόγου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.
«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.
Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενισχυθούν, για να αποφύγουμε οι άνθρωποι να μετακινηθούν προς την δεύτερη κατοικία τους ή προς τους τουριστικούς προορισμούς. Οσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, θα υποστούν κυρώσεις, λέει η υπουργός.
Οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι το τριήμερο του Πάσχα, σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό, θα βγάλουν τους ανθρώπους στους δρόμους με κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών της επιδημίας.
«Κατανοώ ότι κλεισμένοι στο σπίτι και με την έλευση της ωραίας εποχής, οι Ιταλοί θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα…αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε τώρα την επιφυλακή με ανεύθυνες συμπεριφορές», προειδοποιεί η υπουργός Εσωτερικών.
- Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη ο πρώην παίκτης του Survivor για ξυλοδαρμό ανηλίκου
- Οι Αρνό ονειρεύονται τον Γιούργκεν Κλοπ
- Μείωση των μεταναστευτικών ροών καταγράφει το Υπουργείο Ναυτιλίας για το 2026
- Η Ναταλία Βοντιάνοβα έγκυος στο 6ο παιδί της στα 44 της – Η LVMH αποκτά έναν ακόμη διάδοχο
- Νέο μπαράζ επιθέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία- Τραυματίες και ζημιές σε κρίσιμες υποδομές
- ΕΛ.Α.Σ.: Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στο νέο κόμμα Τσίπρα



