Κοροναϊός : Πάνω από 60% έπεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Μάρτιο
Ταξινομήθηκαν συνολικά 3.744 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 9.518 του Μαρτίου 2019, δείχνοντας πρόωρα ότι και ο Απρίλιος θα έχει ανάλογη πορεία
Ισχυρό πλήγμα και στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τζίρος του κλάδου τον Μάρτιο σημείωσε πτώση 60,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό μήνα.
Ταξινομήθηκαν συνολικά 3.744 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 9.518 του Μαρτίου 2019, δείχνοντας πρόωρα ότι και ο Απρίλιος θα έχει ανάλογη πορεία.
Από το σύνολο τις περισσότερες πωλήσεις σημείωσε η Β κατηγορία, καταλαμβάνοντας το 44,7% των συνολικών πωλήσεων. Ακολούθησε η C κατηγορία με 34,9% και κατόπιν η Α κατηγορία με 13,4%. Στην δημοφιλέστερη κατηγορία οι πωλήσεις των SUV άγγιξαν το 17,9% του συνόλου των πωλήσεων, ενώ στα C SUV κατέλαβαν το 22% επίσης του συνόλου.
Διαβάστε επίσης : ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,4% η ανεργία τον Ιανουάριο
Από το σύνολο των πωληθέντων αυτοκινήτων τα βενζινοκίνητα οχήματα είχαν την τιμητική τους, αφού αποτέλεσαν το 57,4%. Το ποσοστό των πετρελαιοκίνητων οχημάτων έφτασε το 25,9%, τα υβριδικά έλαβαν το 13,4% και τα ηλεκτρικά κατέγραψαν άνοδο 0,8% καταλαμβάνοντας το 1,1% της συνολικής αγοράς. Πολύ καλή πορεία είχαν και τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο που κατέλαβαν το 2,2% των πωλήσεων.
Το πρώτο τρίμηνο του έτους πωλήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 21.391 οχήματα, σημειώνοντας πτώση 18,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.
Μείωση στις πωλήσεις (38,5%) σημείωσαν και τα καινούργια φορτηγά καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 413 από τις 672 μονάδες του Μαρτίου της περσινή χρονιάς. Μείωση είχαν και τα καινούρια λεωφορεία (34,5%), όπως και τα δίκυκλα με πτώση 35,5% με μόλις 1.548 μονάδες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




































































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442