Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 544,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,52%
Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω συγκρατημένης ανοδικής κίνηση των ευρωαγορών, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, βρίσκοντας στήριγμα στο «άλμα» των τιμών του πετρελαίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 544,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,52%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,88%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ(+3,91%), της Viohalco(+3,67%), της Alpha Bank (+3,64%), της Ελλάκτωρ (+2,91%), της Εθνικής (+2,89%) και της ΔΕΗ (+2,86%). Αντιθέτως πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Τιτάν (-1,57%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,24%) και των Τραπεζών (+3,87%) , ενώ μικρές απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών(-0,21%).
Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 10 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ+5,85% και Βιοκαρπέτ+5,71%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου-9,46% και Γενική Εμπορίου -7,09%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
- «Φωτιά» το ενεργειακό κόστος σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Κόντρα Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ευλογιά και τον «ορό της αλήθειας»
- Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η πτήση του Κ. Μητσοτάκη στη Ζυρίχη – Δεν πάει σήμερα στο Νταβός
- Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στο Νταβός, ενώ αμερικανική αντιπροσωπεία ταξιδεύει για Μόσχα





