
Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν στις λεπτομέρειες για την εκεχειρία στην Ιντλίμπ
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η εκεχειρία αυτή έχει στόχο να σταματήσει μια κλιμάκωση της βίας στην Ιντλίμπ
Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι κατέληξαν ευρέως σε συμφωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες μιας εκεχειρίας στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στην Άγκυρα, σημείωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η εκεχειρία αυτή έχει στόχο να σταματήσει μια κλιμάκωση της βίας στην Ιντλίμπ.
Ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, στην οποία περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός διαδρόμου ασφάλειας και η πραγματοποίηση κοινών περιπολιών στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ4.
Ο Ακάρ σημείωσε ότι οι συνομιλίες με τους Ρώσους συνεχίζονται και ότι όλες οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στην Ιντλίμπ. Η Τουρκία θα συνεχίσει την στρατιωτική της επιχείρηση στην Ιντλίμπ αν παραβιαστεί η εκεχειρία, πρόσθεσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας προειδοποίηση την οποία διατύπωσε χθες και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
- Βερολίνο: Έλουσαν με ντοματοχυμό τον Ρεζά Παχλαβί – Αφιλόξενο το Βερολίνο για τον γιο του σάχη του Ιράν
- Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βρω: Το τέλος της διαρκούς διαθεσιμότητας που μας έχει εξαντλήσει
- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μυθική ανατροπή η Μαρία Πρεβολαράκη


