Κοροναϊός : Σαουδική Αραβία και Κατάρ κλείνουν τα σύνορά τους για αρκετές χώρες
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ απαγόρευσαν τα ταξίδια σε αρκετές χώρες για τους πολίτες και τους κατοίκους τους εξαιτίας της ανησυχίας πιθανής εξάπλωσης του κοροναϊού.
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ απαγόρευσαν τα ταξίδια σε αρκετές χώρες για τους πολίτες και τους κατοίκους τους εξαιτίας της ανησυχίας πιθανής εξάπλωσης του κοροναϊού.
Σε εννέα χώρες
Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τα ταξίδια προς και από εννέα χώρες για τους πολίτες και τους κατοίκους καθώς και την είσοδο σε όλους όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές ή τις επισκέφθηκαν τις προηγούμενες 14 ημέρες, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών.
Οι εννέα χώρες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, ο Λίβανος, η Συρία, η Νότια Κορέα, η Αίγυπτος, η Ιταλία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με την πηγή του SPA, θα ανασταλούν όλες οι πτήσεις και οι ναυτικές συνδέσεις ανάμεσα στο βασίλειο και τις εννέα χώρες, εξαιρουμένων μόνο πτήσεων ή δρομολογίων πλοίων για την κατεπείγουσα απομάκρυνση πολιτών του βασιλείου και ταξιδιών ή δρομολογίων που συνδέονται με το εμπόριο.
Σε 14 χώρες
Το Κατάρ απαγορεύει προσωρινά τις αφίξεις ταξιδιωτών από 14 χώρες από σήμερα, για λόγους προστασίας από τον κοροναϊό που εξαπλώνεται ταχύτατα, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση.
Οι 14 χώρες που αφορά η απαγόρευση είναι η Κίνα, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, το Ιράκ, ο Λίβανος, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ, το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα, η Σρι Λάνκα, η Συρία και η Ταϊλάνδη.
Η Qatar Airways είχε ήδη αναστείλει τις πτήσεις προς και από την Ιταλία.
Το Κατάρ ανακοίνωσε χθες τρία νέα κρούσματα του ιού Covid-19, που αυξάνουν σε 15 τον συνολικό αριθμό.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άντριου Γκάουντλοκ
- Σοκάρει καταγγελία 13χρονης – Βρέθηκε αναίσθητη μετά από χρήση κάνναβης – Ελέγχεται αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά



