
Θεσσαλονίκη : Προπηλάκισαν καθηγητή του ΑΠΘ – Τον κράτησαν «όμηρο» στο αυτοκίνητό του
Τον προπηλακισμό του κατήγγειλλε ο ίδιος ο καθηγητής. Καμιά ανοχή στη βία τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.
Ομάδα ατόμων προπηλάκισε και κράτησε «όμηρο» επί 45 λεπτά στο αυτοκίνητό του, τον καθηγητή και πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Βασίλη Γούναρη.
Ο καθηγητής δέχθηκε την επίθεση ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, εντός του Πανεπιστημίου.
Το γεγονός κατήγγειλλε ο ίδιος ο καθηγητής σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου αναφέρει, ότι σημειώθηκαν δύο περιστατικά σε βάρος του.
Στο πρώτο, η ομάδα ατόμων τον κρατούσε «όμηρο» στο αυτοκίνητό του για 45 λεπτά, ενώ λίγο αργότερα, του επιτέθηκαν φραστικά στη σχολή : «Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!».
Στην ανάρτησή του ο κ. Γούναρης κάνει λόγο για «μειοψηφίες» οι οποίες «χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους».
«Με είχαν προειδοποιήσει πως «θα έρθει η σειρά μου» και σας το είχα πει ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι αιτία της στοχοποίησής του ήταν ότι έχει δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών.
Η ανάρτηση του καθηγητή -αν και δεν εμφανίζεται δημόσια – έχει κυκλοφορήσει στο voria.gr:
Καταδικάζουν το περιστατικό οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ
Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την καταδίκη τους για το περιστατικό κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες.
«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές.
«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».
- Champions League: Νωρίς άνοιξε το σκορ η Παρί κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
- Το FBI προειδοποιεί: Βάλτε στοπ στις εφαρμογές που παρακολουθούν το iPhone ή το Android σας
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ το ζευγάρι των τελικών στη Volley League Γυναικών (vid)
- Πλούτος χωρίς κόπο: «Η Νίκολα Πελτζ εξασφάλισε τον Μπρούκλιν Μπέκαμ για μια ζωή»
- Σοκάρει το βίντεο με την επίθεση τριών ληστών σε 65χρονο έξω από το σπίτι του – Δραπέτες φυλακών οι τρεις κακοποιοί
- ΕΕΕ: Ηχηρή παρέμβαση στη «γαλάζια» προσπάθεια σπίλωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας


