Ρυζόγαλο με λωτό και φιστίκια Αιγίνης
Οταν το αρμπόριο, κατ’ εξοχήν ρύζι για ριζότο, γίνεται αρωματισμένο ρυζόγαλο.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄, Αναμονή 3-4 ώρες
Υλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο γάλα πλήρες
90 γρ. ζάχαρη
250 γρ. λωτός, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρούς κύβους
4 σπόροι καρδάμωμο, δεμένοι σε τουλπάνι
1 ξυλάκι κανέλας
80 γρ. ρόδι, τους σπόρους
70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, καθαρισμένα και σπασμένα
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρόδι και τα φιστίκια Αιγίνης. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσέχουμε να μη γίνει δυνατός ο βρασμός και ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε. Μόλις χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το καρδάμωμο και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μεγάλο μπολ ή σε 4 ατομικά μπολάκια. Βάζουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
