Πρόκληση: Τουρκική παρενόχληση σε διάσωση προσφύγων στο Καστελόριζο
Τα ελληνικά σκάφη δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στα τουρκικά/
Σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελόριζου προχώρησε η Τουρκία παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας το πρωί της Τρίτης σκάφος του Λιμενικού κατέπλευσε στη νησίδα Στρογγύλη με σκοπό να παραλάβει πρόσφυγες και να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης τουρκική ακταιωρός, παρακολουθούσε από απόσταση σχεδόν για μισή ώρα χωρίς όμως όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη που είχαν σπεύσει στην περιοχή.
Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελόριζο.
- Νησί Χαργκ: Γιατί μία επίθεση Τραμπ θα μπορούσε να χειροτερεύσει την πετρελαϊκή κρίση
- Έπος: Ο Γιούρτσεβεν έβαλε… αυτοκαλάθι στο ματς των Γουόριορς (vid)
- Πασχάλης: «Περιμένουμε μεγάλες ανατροπές με την εξωσυζυγική συνεύρεση που είχα και το παιδί»
- Το Νερό ως οικονομικός παράγοντας: Η στρατηγική μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη
- Σύλληψη 45χρονου για τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες




