Το ίδρυμα Γκέιτς δωρίζει 100 εκατ. δολάρια για τον κοροναϊό
Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε την Τετάρτη να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωπ
Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε την Τετάρτη να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι.
«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.
Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό.
Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως στον ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα


