Λονδίνο: Στο σημείο της φονικής επίθεσης ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πολίτες και ο ίδιος ο επιτιθέμενος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι στο Λονδίνο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πολίτες και ο ίδιος ο επιτιθέμενος.
Συνοδευόμενος από την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ο Τζόνσον επιθεώρησε την περιοχή αργά σήμερα το πρωί μαζί με την αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ και τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Ίαν Ντάισον.
Ένας 28χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ως ο Ουσμάν Καν, φέρεται να σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου χθες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από την αστυνομία. Ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Ο Χαν είχε αποφυλακιστεί πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση για την πρακτική αυτή.
«(Είναι) λάθος να επιτρέπουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν πρόωρα από τη φυλακή και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλλουμε τις κατάλληλες ποινές στους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά στους τρομοκράτες», είπε ο Τζόνσον προτού προεδρεύσει μιας χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, Cobra.
Απαντώντας στις επικρίσεις, το Συμβούλιο που αποφασίζει την αποφυλάκιση κρατουμένων υπό όρους εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι δεν ενεπλάκη στην αποφυλάκιση του επιτιθέμενου, «ο οποίος φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος αυτόματα υπό όρους (όπως προβλέπει ο νόμος) χωρίς [η υπόθεση] να αναφερθεί ποτέ στο Συμβούλιο».
Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το σημείο της επίθεσης είπε: «Νομίζω πως η πρακτική της αυτόματης, πρόωρης αποφυλάκισης όπου μειώνεται η ποινή στο μισό και αποφυλακίζονται σοβαροί, βίαιοι εγκληματίες πρόωρα απλώς δεν λειτουργεί, και υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία για το πώς αυτό δεν λειτουργεί, φοβάμαι, με αυτή την υπόθεση».
Στο μεταξύ η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε ανακοίνωση ανέφερε πως οι «σκέψεις, οι προσευχές και η συμπαράστασή της είναι με όλους εκείνους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα» και έπλεξε το εγκώμιο των «γενναίων ανθρώπων που έβαλαν την ίδια τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσουν και να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους με αυταπάρνηση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
