
Εξέγερση στο Ιράκ : Τουλάχιστον 45 νεκροί μετά την πυρπόληση του ιρανικού προξενείου
Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι διαδηλωτές που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, μετά την πυρπόληση του ιρανικού προξενείου στη Νατζάφ.
Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι διαδηλωτές που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ την Πέμπτη, μετά την εισβολή και την πυρπόληση του ιρανικού προξενείου στην πόλη Νατζάφ.
Σημείο καμπής
Η εξέλιξη θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής στην εξέγερση εναντίον της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη κυβέρνησης.
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νασιρίγια, όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει γέφυρα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα.
Δεκάδες τραυματίες
Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Αλλοι τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί στη Βαγδάτη, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν με πραγματικές και πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές κοντά σε γέφυρα του ποταμού Τίγρη.
Σε συγκρούσεις στη Νατζάφ σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ευρωπαίοι σύμμαχοί της «συζητούν» εμπλοκή της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας

