Πλατεία Συντάγματος : Επιχείρηση καθαριότητας από τον Δήμο Αθηναίων
Με στόχο η ιστορικότερη πλατεία της πόλης των Αθηνών αλλά και ολόκληρης της χώρας να ξαναλάμψει από καθαριότητα και μάλιστα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από χθες μια μεγάλη επιχείρηση που θα αναδείξει και πάλι το πλέον εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας.
Με στόχο η ιστορικότερη πλατεία της πόλης των Αθηνών αλλά και ολόκληρης της χώρας να ξαναλάμψει από καθαριότητα και μάλιστα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από χθες μια μεγάλη επιχείρηση που θα αναδείξει και πάλι το πλέον εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας.
Συντονισμένη προσπάθεια
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού και ταυτόχρονα απολύμανσης της Πλατείας Συντάγματος και μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά με τον πλέον οικολογικό τρόπο και με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού μεγάλης πίεσης και ατμού».
Το πιο σημαντικό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας και απολύμανσης είναι οι χιλιάδες τσίχλες που δυστυχώς βρίσκονται κολλημένες στα μάρμαρα της πλατείας.
Όπως σημειώνεται, με τη διαδικασία αυτή, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο, δίνεται η δυνατότητα να πλένεται και να απολυμαίνεται η πλατεία Συντάγματος χωρίς να φθείρονται και να «πληγώνονται» τα μάρμαρα τα οποία την καλύπτουν.
Το μήνυμα του δημάρχου
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο στη Πλατεία Συντάγματος.
Έπειτα από χρόνια, ειδικό πλύσιμο με νερό και ατμό. Από κάθε κολλημένη τσίχλα ξεχωριστά, μέχρι απολύμανση με σύγχρονο οικολογικό τρόπο. Δεν τα κάνει αόρατα, το αντίθετο. Η πλατεία στην καρδιά της Αθήνας, πιο ορατή, πιο καθαρή από ποτέ
. Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές σε μία καθαρή πόλη».
- ΗΠΑ: Επιτρέπουμε στα ιρανικά τάνκερ να διέρχονται από το Ορμούζ, για να διατηρηθεί η προσφορά πετρελαίου
- Ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά κρατούσε πανό για τον Άλκη ως μαθητής
- Στον ανακριτή οι τρεις Τούρκοι για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη
- Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει επιτέλους Όσκαρ μετά από 11 ήττες
- Κατέκτησε την Ανταρκτική, τώρα θέλει το Διάστημα – Ο Αδριανός Γκολέμης είναι ο πρώτος έλληνας υποψήφιος αστροναύτης
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»




