Τουρκία: Περίπου 70 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πόλη Ρας αλ Άιν
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, περίπου 70 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στη συριακή πόλη Ρας αλ Άιν
Αρκετές δεκάδες Σύροι πρόσφυγες, εγκατεστημένοι στην Τουρκία, επέστρεψαν για πρώτη φορά σήμερα σε μια ζώνη της βορειοανατολικής Συρίας απ’ όπου η Άγκυρα εκδίωξε τον περασμένο μήνα τους μαχητές της αραβοκουρδικής οργάνωσης SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, περίπου 70 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στη συριακή πόλη Ρας αλ Άιν, υπό την επίβλεψη του τουρκικού στρατού και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Τουρκίας. Είναι η πρώτη φορά που Σύροι οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους επιστρέφουν σε αυτή τη ζώνη.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις
Τον περασμένο μήνα η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση».
Οι επιχειρήσεις αυτές ανεστάλησαν κατόπιν δύο συμφωνιών της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που προέβλεπαν την αποχώρηση της YPG από τη μεθόριο. Ωστόσο, με την επέμβασή της αυτή η Τουρκία έθεσε απευθείας υπό τον έλεγχό της μια λωρίδα μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 στα σύνορα των δύο χωρών, ανάμεσα στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Anadolu
- Το Ισραήλ γίνεται μέλος του «συμβουλίου ειρήνης» του Τραμπ, ανακοινώνει ο Νετανιάχου
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
