Ο δήμος αποφάσισε το κλείσιμο της δομής φιλοξενίας στη Συκαμνιά Λέσβου
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος εισηγήθηκε να κλείσει η άτυπη προσωρινή δομή στη Συκαμνιά.
Να κλείσει η δομή στη Συκαμνιά, όπου διαμένουν προσωρινά οι αιτούντες άσυλο, υπερψήφισε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «Στο Νησί», παρότι υπήρξε πρόταση, εκ μέρους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, να παραταθεί η λειτουργία της δομής στη Συκαμνιά για 6 μήνες, αφού διευκολύνει το έργο των αρχών, πριν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μόριας, κάτι τέτοιο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.
Όπως μετέδωσε απευθείας το «Ν» με κάμερα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος εισηγήθηκε να κλείσει η άτυπη προσωρινή δομή στη Συκαμνιά.
Πρόκειται για τη δομή όπου διαμένουν προσωρινά οι αιτούντες άσυλο όταν καταφτάνουν στη βόρεια Λέσβο και στη συνέχεια μεταφέρονται στο ΚΥΤ Μόριας για καταγραφή και ταυτοποίηση.
Ο κ. Βέρρος άσκησε κριτική και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που δεν παρίσταται δια εκπροσώπου στη συνάντηση.
- Εργαζόμενοι ΔΥΠΑ για το φιάσκο με τα επιδόματα: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης οι προπληρωμένες κάρτες
- Συνταγή: Γαλατόπιτα
- Ξεκινούν 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους
- Έρευνα: Έτσι η άσκηση βελτιώνει την ψυχική μας υγεία
- Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα ψύχους την Τρίτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Τετάρτη
- Τραπεζικές απάτες: Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει προβάδισμα στους επιτήδειους



