Βενετία : Δημοτικό συμβούλιο πλημμύρισε μόλις απέρριψε μέτρα για την κλιματική αλλαγή
Η Βενετία έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, με το 85% σχεδόν της πόλης να είναι πλημμυρισμένο, καθώς η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 180 εκατοστά. Μάλιστα, η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλά ιστορικά αξιοθέατα βούλιαξαν κυριολεκτικά
Το περιφερειακό συμβούλιο της Βενετίας απέρριψε το σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής , λίγη ώρα προτού τα γραφεία του στο Μεγάλο Κανάλι πλημμυρίσουν.
Η Βενετία έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, με το 85% σχεδόν της πόλης να είναι πλημμυρισμένο, καθώς η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 180 εκατοστά. Μάλιστα, η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλά ιστορικά αξιοθέατα βούλιαξαν κυριολεκτικά.
Μέσα σε όλα τα παραπάνω, συνέβη και κάτι ακόμη. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βένετο πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου απέρριψε μέτρα για την ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Ενώ τα μέλη του Συμβουλίου συζητούσαν τον προϋπολογισμό του 2020, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο Facebook ο Αντρέα Ζανόνι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη, άρχισαν να μπαίνουν νερά στον χώρο, περίπου στις 22:00.
Τραγική ειρωνεία
«Τι ειρωνεία, δύο λεπτά αφότου η πλειοψηφία των κομματικών συνδυασμών της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και του Φόρτσα Ιτάλια απέρριψαν τις προτάσεις μας για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή, ο χώρος πλημμύρισε» σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το CNNi.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας στο CNNi, επιβεβαίωσε πως εκείνη την ώρα ήταν υπό συζήτηση τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ απέρριψε τις παραπάνω κατηγορίες.
«Πέρα από την προπαγάνδα και την παραπλανητική ανάγνωση, ψηφίζουμε έναν περιφερειακό προϋπολογισμό που δαπάνησε 965 εκατ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους που αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την κλιματική αλλαγή».
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442